Фітоцентр Євгена Товстухи
головна сторінка
питання-відповідь
Питання-відповідь
Поставити запитання
Хвороби
Інфекційні хвороби
Дитячі захворювання
Запитання
У мого батька панкреатит вже 20 років – він нічого не може їсти. Які рослини ви застосовуєте у вашому фітоцентрі при такому діагнозі?
Відповідь
Панкреатит – це захворювання підшлункової залози. При такому захворюванні потрібно дотримуватись дуже строгої дієти. Це складне і тяжке захворювання, його тяжко і тривало лікувати. Для його лікування ми застосовуємо НОНи – № 6, № 7, № 12, № 9. Це випробувані нами впродовж десятиліть новітні оздоровні набори, які допомагають повернути нормальну функцію підшлункової залози. Також використовуємо пропобесан, який необхідно вживати по 1 ст. л. перед сном. З лікувальних трав: стовпчики з приймочками кукурудзи, цмин пісковий, барбарис, перстач срібний. Їх вживають по днях. Обов’язковим є дотримання дієти. Якщо ретельно дотримуватись вказівок і наших пропозицій щодо лікування, цю тяжку хворобу можна подолати.
Академік Євген Степанович Товстуха
Запитання
Педіатр поставив діагноз «лямбліоз» і призначив багато таблеток. Я прочитала протипоказання і боюся давати дитині, бо їй лише 5 років. Можливо, щоб лямбліоз пройде сам, а якщо ні, чи можете ви щось запропонувати?
Відповідь
Лямблії – це простіші, які паразитують у печінці. Самі вони, як правило, ніколи не проходять. Для лікування лямбліозу є надійні рослини: родовик лікарський, барбарис, цикорій, м’ята перцева та меліса, медунка лікарська. Якщо для дитини 5 років, то береться чайна ложка рослини на 100 мл води, кип’ятити 3 хвилини, настоювати від декількох годин до цілої ночі. Дитині вживати по 1-2 чайній ложці за 30 хв до їжі. Вживати по тижнях: наприклад, тиждень – родовик, тиждень – барбарис, тиждень – цикорій. Лікування триває мінімум 1-2 місяці. Якщо цист паразита не буде знайдено напротязі тижня, то необхідно пролікуватися ще місяць-півтора.
Академік Євген Степанович Товстуха
Запитання
Моя подруга хворіє уже понад 10 років на екзему. Вона красива і талановита жінка, але в її житті дуже багато проблем, і вона практично не лікується. Каже, що все одно нічого не допомагає. Чи може при цьому діагнозі допомогти фітотерапія?
Відповідь
Лікування тривале, але засобами фітотерапії можливо видалити рецидиви або вилікувати екзему повністю. У народі вважають, що вилікувати екзему можна тільки прикладаючи ту чи іншу мазь – це помилкова думка. Лікувати екзему треба комплексно: і печінку, і підшлункову залозу, і імунітет. Ми використовуємо: цмин пісковий, барбарис, цикорій, медунка лікарська, родовик лікарський і перстач сріблястий. Настоянки вказаних рослин вживають по тижнях. Якщо окремі з цих рослин не допомагають – їх усувають з подальшого лікування. Після місяця-двох виключені з лікування препарати знов вводять. Для місцевого застосування використовуємо Пропобесан та Красуню. Необхідно пам’ятати, що екзема (як і алергічні стани) викликається різними агентами (мікробні чинники, хімічні чинники, захворювання печінки, підшлункової залози, порушення імунного статусу) – тому їх треба усунути.
Академік Євген Степанович Товстуха
Запитання
Мій брат захворів на туберкульоз. Всі знають, яка це важка хвороба. Які рослини чи фітопрепарати нам можуть допомогти вилікувати мого брата і убезпечити нашу родину від зараження?
Відповідь
Годиться лікувати не лише туберкульоз, а й ті ускладнення, які виникають внаслідок хронічного туберкульозу (в українській народній медицині – сухот), внаслідок лікування протитуберкульозними препаратами. Необхідно поставити собі таке завдання – застосування лікарських засобів (чорна тополя, береза, барбарис, родовик, перстач сріблястий, калган, підбіл чи мати-й-мачуха, подорожник, спориш) та Пропобесану через ротову порожнину та в інгаляціях. Інгаляції проводяться чорною тополею, березою, родовиком, барбарисом і перстачем сріблястим. Є в аптеках ультразвукові інгалятори. Наливається в інгалятор 3-5 мл і до 10 хв дихать. Інколи при цьому бувають спазми, тому додають ще 10-15 крапель 2%-ого розчину еуфілину. Це дає можливість названим препаратам проникати далеко у бронхи, дихальні шляхи і лікувати. Безперечно, треба оздоровлюватись і вітамінами, і полівітамінами, забезпечувати курортне лікування. В залежності твід проявів – загально-токсичні, кашель, похудіння – необхідно спрямовувати вектор лікування. Дуже допомагає алтея лікарська: беруть квітки і листки 2 ст. л., заливають склянкою окропу, настоюють 30 хв або всю ніч. Вживати по 50-100 мл тричі вдень за 30 хв до їжі. При лікуванні туберкульозу ми широко вживаємо наш унікальний препарат Пропобесан. Він вживається по 1-2 ст. л. можна і тричі на день, в залежності від клінічної картини. Дуже цінна і помічна при туберкульозі лікарська рослина – підбіл або мати-й-мачуха. Її назва з латинської мови перекладається як «знищує кашель». Отже, поєднання підбілу, подорожника, споришу, листків берези по 1ст.л. залити 400 мл окропу, настоювати кілька годин або усю ніч і вживати по 50-100 мл тричі на добу за 30 хв до їжі. Поліпшується відхаркування, знімається інтоксикація, знімається кашель, що при сухотах та хронічних бронхітах (а вони, як правило, наявні при цій недузі) допомагає від виснаження організму.
Академік Євген Степанович Товстуха
Поставте своє запитання лікарю
або
Запишіться на прийом