Фітоцентр Євгена Товстухи
головна сторінка
питання-відповідь
Питання-відповідь
Поставити запитання
Хвороби
Інфекційні хвороби
Дитячі захворювання
Запитання
Здрастуйте! Вже давно лікуюся від полікістозу яєчників. Спочатку турбував ріст волосся по всьому тілу. Спостерігалася в ендокринологічному центрі, пила гормональні та негормональні препарати, так як виявили, що у мене завищений тестостерон. Особливого ефекту від препаратів не спостерігала, а іноді навіть гірше було. Здавала аналізи на гормони - або вільний, або загальний тестостерон був вище норми. Без препаратів були і прищі на обличчі, плечах. Приблизно півроку тому сама почала приймати настоянку трави червона щітка - ніякі таблетки не давали такого ефекту. Самопочуття покращилося, цикл більш-менш нормалізувався (але спочатку був 28, потім 30, 32 дні), висипань майже ніяких немає, аналізи дуже хороші, але кіста є маленька і проблема волосся поки теж залишилася. Хотілося б проконсультуватися що робити далі, але живу я в Києві.
Бугаєва Олена
Відповідь
Здрастуйте, Олена! Спасибі, що звернулися в наш фітоцентр! Зазвичай наші лікарі призначають курс лікування індивідуально. У Вашому випадку можна порекомендувати використання НОНів № 1,2,3 і 6, чергуючи їх по днях. Крім того, щоденний прийом фітоекстрактів талабану, чорної тополі, берези, споришу, горіха, ехінацеї та барбарису – також чергуючи їх по днях. Для місцевого застосування ми радимо робити щоденно мікроклізми – спринцювання з Пропобесаном з додаванням фітоекстрактів талабану, споришу, чорної тополі і ехінацеї. Для уточнення дозувань і схеми прийому Ви можете звернутися в будь-яке з наших відділень особисто або по телефону.
Академік Євген Степанович Товстуха
Запитання
Мені 33 роки, вагітності та абортів не було. У грудні 2014 місячні тривали 2 тижні, на УЗД сказали праворуч - кіста жовтого тіла, ліворуч - фолікулярного. Пройшла курс крапельниць, антибіотиків як-би допомогло. Зараз все повторюється, підкажіть, можливо трави допоможуть?
Лисовая Леся , 33 років
Відповідь
Доброго дня, Леся! Ви нічого не написали про загальний стан організму. По вашій проблемі для відновлення нормального гормонального балансу ми можемо запропонувати такий комплекс лікування: НОНи №№ 6, 2,3, 4, УНОН. Фітоекстракти: талабан, перстач, ехінацея + медунка, барбарис, еспарцет + шавлія, квіти гречки, парило, сідач коноплевий + деревій. Фітоекстракти перед сном: синюха + меліса, родовик, кропива дводомна. Рекомендуються спринцювання і мікроклізми у складі: Пропобесан + еспарцет, Пропобесан + медунка, Пропобесан + спориш. Для уточнення дозувань, схеми прийому препаратів та інших деталей Ви можете звернутися особисто або по телефону в будь-який з наших центрів. Доброго вам здоров'я!
Академік Євген Степанович Товстуха
Поставте своє запитання лікарю
або
Запишіться на прийом